Wachten op een oproep.

Aplastische Anemie, Week 22/2013

oproep afwachten aplastische anemieMaandag 27-05-2013 zijn de controles weer redelijk goed. Dat is ook logisch aangezien ik woensdag nog een transfusie heb gehad. De rode bloedcellen (packed cell) heb ik een zakje van gekregen. Vandaag 3 dagen later is de opbrengst nog steeds 1 volledig punt hoger. Dit is normaal gesproken de opbrengt van 2 zakjes rode bloedcellen op dezelfde dag.

Alleen de trombocyten dalen wel steeds harder. Met het oog op de komende opname,  worden de trombocyten alvast voor woensdag besteld. Dan heb ik aan het einde van de week voldoende trombocyten (bloedplaatjes) zodat ze de lijn in kunnen brengen in het St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Woensdag 29-05-2013 prikt de hematoloog mijn infuus. Vandaag is nummer 10 aan de beurt. Nummer 10 zal je denken. Ja echt waar zelfs de hematoloog prikt wel eens “verkeerd”. MAAR…. Het deed geen pijn en dat is toch wel een groot verschil met wanneer de verpleging “verkeerd” prikt. Gelukkig krijg ik tijdens de opname een ongetunnelde lijn  in mijn lichaam en hoef ik dan als alles goed gaat een paar weken niet meer geprikt te worden. Kunnen mijn aderen eindelijk weer eens wat rust krijgen.

Nog steeds wachten op de oproep.

Vol spanning blijven we wachten op een telefoontje van het St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Misschien herken je dat gevoel wel… Dat je honderd keer per dag op je telefoon kijkt of je niet toevallig een oproep hebt gemist. Om vervolgens de conclusie te moeten trekken dat er echt geen oproep is geweest. Rond 17:00u toch maar even voor de zekerheid mijn voicemail afluisteren. Nope ook daar zijn geen berichten binnen gekomen.

Vrijdag 31-05-2013 heeft het UMCN nog steeds niets laten weten. Pfff best frustrerend. Het wachten is op een patiënt die binnenkort naar huis mag. De dag dat bekend is dat die persoon naar huis mag, wordt ik opgeroepen om me te melden. Maar er is één geluk. Dan hebben we nog wel lekker een weekend samen thuis.

Heerlijk genieten van het mooie weer nu het nog kan. De laatste kleine dingen nog regelen voor de opname. En natuurlijk nog een weekend genieten van de overheerlijke kookkunsten van mijn partner!

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *