Virale Infectie

Aplastische Anemie, Week 34/2013

Virale infectie Aplastische AnemieMaandag 19-08-2013 gaan we weer naar het UMC in Utrecht. De hematologen in Utrecht willen opzoek naar een stamceldonor. Ze hebben namelijk sterk het vermoeden dat deze kuur niet voldoende aan gaat slaan. We krijgen formulieren mee die we thuis doornemen en vervolgens als alles duidelijk is moeten ondertekenen, zodat de search naar een donor ingezet kan worden.

Wat betreft de nierfunctie, moet ik stoppen met de Ciclosporine totdat de nierfunctie weer op een acceptabel niveau zit. Dit vinden we wel spannend. We zijn dan ook erg benieuwd wat er deze week met mijn bloedwaarden gaat gebeuren.

Dinsdag 20-08-2013 zijn mijn leukocyten (witte bloedcellen) weer iets gezakt. Nu komen ze wel weer dichtbij de mondkapjesgrens. Mijn trombocyten staan nog steeds stabiel. Hiermee heb ik een nieuw record gehaald. 28 dagen zonder trombocyten transfusie. Echt cool. Nu maar hopen dat ze ook nog gaan stijgen, want ondanks dat ik geen transfusie nodig heb, staan ze wel nog steeds véél te laag.

Mijn nierfunctie is al weer iets aan het stijgen, sinds ik gestopt ben met de Ciclosporine. Gelukkig maar, nu hoef ik niet naar een nefroloog voor een echo van de nieren. Het is nu zeker dat het gewoon door de medicijnen komt.

Vrijdag 23-08-2013 is mijn nierfunctie alweer gestopt met het verbeteren. De hematoloog vindt het daarom beter als ik volgende week toch even naar de nefroloog ga voor een echo van de nieren. Gewoon even voor de zekerheid en dus wordt er voor volgende week een afspraak gemaakt.

Mijn bloedwaarden zijn nog steeds stabiel, ondanks dat ik een week gestopt ben met de Ciclosporine. Vanaf vanavond moet ik weer beginnen met de Ciclosporine, alleen dan wel in een iets lagere dosering, in verband met mijn nieren.

Nadat ik bij de hematoloog ben geweest, is het de beurt aan de dermatoloog. De bultjes op mijn handen worden nog steeds niet minder. De uitslag van de huidbiopt is binnen, maar daar komt ook niets duidelijks naar voren. Het is een virale infectie, maar welke kunnen ze niet vaststellen.

Er worden bloedkweken afgenomen, om dingen uit te kunnen sluiten. Aanstaande maandag volgt er nog een onderzoek bij de internist om hartafwijkingen uit te sluiten (eigenlijk weten ze al bijna zeker dat het dat niet kan zijn, omdat ik daarvoor nog veel te actief ben). Ach ja het houdt je van de straat.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *