UMC Utrecht

Aplastische Anemie, Week 27/2013

umc utrecht aplastische anemieMaandag 01-07-2013 stappen we in de auto. Op weg naar het UMC Utrecht. We vinden het allebei erg spannend hoe het gesprek zal gaan verlopen. Vooral na onze ervaringen in het UMCN. In Utrecht aangekomen zijn we op zoek naar de hoofdingang van het UMC. Aangezien ik nog niet zo ver kan lopen, wil mijn partner mij voor de ingang afzetten.

Gezocht hebben we zeker. De bewegwijzering rond het ziekenhuis mag echt wel wat beter. Gelukkig hadden we een plattegrond op de achterkant van een folder ontvangen. Na even rond gereden te hebben, zijn we dan toch bij de hoofdingang van het UMC Utrecht aangekomen.

Mijn partner parkeert de auto en komt naar de ingang toe. Ik zet mijn mondkapje op, want om nu met mijn lage leukocyten het ziekenhuis binnen te gaan zonder kapje lijkt me niet zo’n goed plan. Samen gaan we naar de poli. Bij de balie moeten we wat dingen regelen, omdat ik voor de eerste keer kom.

Na even gewacht te hebben, wordt mijn naam geroepen. Een vriendelijke internist roept me binnen. Binnen volgt een prettig gesprek, waarin wij onze wensen kenbaar maken. Ik krijg nog een klein lichamelijk onderzoek en na het vervolg gesprek zijn we klaar. Er is besloten om de controles voorlopig in mijn eigen ziekenhuis te houden.

De volgende afspraak wordt gemaakt bij een hematoloog (staflid). Eind juli mogen we weer terug naar het UMC in Utrecht. In de tussentijd gaan ze alle gegevens opvragen bij de andere ziekenhuizen.

Woensdag 03-07-2013 mag ik een keer extra naar het ziekenhuis. Afgelopen maandag is er geen bloed geprikt en dus ben ik benieuwd naar de uitslagen. De hematoloog vraagt meteen hoe het ons bevallen is in het UMC in Utrecht. Het eerste gesprek was ons goed bevallen en ik vertelde wat de afspraken zijn die we gemaakt hebben.

Na dit gesprek kwamen we bij de bloeduitslagen. Mijn HB (erytrocyten / rode bloedcellen) iets gedaald, maar niet veel. Mijn leukocyten (witte bloedcellen), waarvan ik dacht dat ze haast niet meer lager konden zijn verder gedaald naar 0,6. Mijn trombocyten (bloedplaatjes) zijn ook weer gedaald, maar er is nog geen transfusie nodig. Wel worden er voor vrijdag alvast trombocyten besteld.

Vrijdag 05-7-2013 ben ik weer onderweg naar het ziekenhuis om een zakje trombocyten op te halen. Ondanks dat het al bekend is dat ik vandaag een transfusie moet krijgen, ben ik toch benieuwd naar mijn bloedwaarden. Vandaag is het dan toch gelukt om “mis” te prikken in mijn elleboogholte. De plek waar mijn aders goed zichtbaar zijn. Dit brengt de teller op 13.

Bij de hematoloog wordt al snel duidelijk dat mijn HB en Leukocyten stabiel gebleven zijn met woensdag. Mijn trombocyten zijn precies gedaald naar  de transfusiewaarde en dus gaat de hematoloog een infuus zetten voor de transfusie.

De aders in mijn handen zijn steeds slechter te prikken. Dit heeft mij doen besluiten dat als ik alleen trombocyten krijg ze het infuus aan de binnenkant van mijn pols mogen zetten. Dit is een pijnlijke en vervelende plek, maar op deze manier krijgen de aders in mijn handen een beetje rust. Zoals gewoonlijk lopen de trombocyten makkelijk in en ben ik al snel weer op weg naar huis.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *