Trombocyten, trombocyten en alweer trombocyten…

Aplastische Anemie, Week 13/2013

aplastische  anemie pasen trombocytenMaandag 25-03-2013 beginnen we ons toch wel zorgen te maken. Mijn leukocyten en trombocyten zijn weer verder gezakt. Mijn leukocyten liggen nu zelfs op 1.3. Dit is erg laag. De arts besluit dan ook om me toch weer een keer naar Nijmegen te sturen. Zijn voorstel is om tijdelijk weer prednison te slikken. Tot mijn verkoudheid over is. Maar Nijmegen moet er echt eerst naar kijken.

Als ik het woord prednison hoor, hoor ik eigenlijk alleen maar kilo’s. Er zit in die paar maanden al dertien kilo aan die er maar niet af willen. Mijn angst is als ik nu weer aan de prednison moet dat er nog meer kilo’s bij gaan komen. Hier heb ik echt geen zin in. Maar als het moet dan moet het. Ik wil tenslotte geen griep of iets dergelijks krijgen, want dan ben ik verder van huis.

Dinsdag 26-03-2013 heb ik een vervelende nacht achter de rug. Het feit dat ik terug moet naar Nijmegen heeft me wel flink aan het denken gezet. Zou de ATG kuur niet geholpen hebben tegen mijn Aplastische Anemie. Of moet ik gewoon meer geduld hebben. Ik ben dan ook met een hevige hoofdpijn wakker geworden. Dan maar aan de paracetamol. Hopen dat dat de hoofdpijn weg neemt.

Woensdag 27-03-2013 zijn mijn leukocyten ietsiepietsie gestegen. Mijn trombocyten ook met één puntje. Geen transfusie vandaag dus. Morgen mag ik naar Nijmegen, eens kijken wat ze daar te vertellen hebben.

Trombocyten, trombocyten en alweer trombocyten

Donderdag 28-03-2013 zijn mijn leukocyten hetzelfde als gisteren. Mijn trombocyten zijn wel weer onder de transfusiewaarde gedaald. Er worden meteen trombocyten besteld, zodat ik die na de afspraak kan gaan ophalen en mee naar huis kan nemen. Mee naar huis nemen in mijn lichaam natuurlijk.  🙂 Mijn arts in Nijmegen wil geen prednison geven. Zij beschouwt dit echt als laatste redmiddel.

De arts vindt het echter wel vreemd dat mijn waarden ineens zo dalen. Ze heeft het zelfs over een tweede keer ATG geven. Om erachter te komen wat de beste oplossing is wil de arts dat er toch nog even een crista biopsie (ook wel beenmergbiopsie of botbiopsie genoemd) gedaan wordt. Waarop mijn vraag is of mijn eigen arts dat kan doen. Deze heeft dat namelijk al twee keer eerder bij mij gedaan en daar voel ik me toch prettiger bij. Dit is prima.

Vrijdag 29-03-2013 zijn mijn leukocyten toch weer gedaald. Met een waarde van 1.2 liggen ze zelfs nog lager dan afgelopen maandag. Dinsdag moet ik weer op controle. Echt ik hoop zo dat de ATG nu eindelijk gaat werken en de waarden weer gaan stijgen.

Het lijkt mij leuk om eens een hoog getal te zien staan bij de sharing is caring knopjes. Zou jij mij een plezier willen doen en voor mij willen klikken aub? Thanks

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *