Tavegyl, Aplastische Anemie

Aplastische Anemie, Week 19/2013

tavegyl aplastische anemieMaandag 06-05-2013 wachten we vol spanning op de bloeduitslagen. Zouden mijn leukocyten hetzelfde zijn gebleven. Of zou het toch een schommeling zijn geweest. Gelukkig we mogen naar binnen. De hematoloog draait zijn scherm naar ons toe.

Jammer het was toch een schommeling. Mijn leukocyten zijn weer gedaald. Mijn HB (hemoglobine) en trombocyten (bloedplaatjes) zijn ook weer gedaald. Tja er zit niets anders op dan gewoon weer woensdag op controle. Een bloedtransfusie is gelukkig nog niet nodig. Dat zal woensdag of vrijdag worden.

Sinds een paar dagen heb ik last van mijn knokkels. De hematoloog denkt dat dit door de cyclosporine komt. De internist geeft aan dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken.

Woensdag 08-05-2013 liggen mijn leukocyten toch weer iets hoger. Heel typisch is dat ik sinds de stijging van de leukocyten iedere dag mandarijnen heb gegeten. Het weekend heb ik geen mandarijnen op. Maandag waren mijn leukocyten weer gezakt. Tja noem me raar maar ik heb toch een beetje het gevoel dat die mandarijnen iets hebben gedaan om mijn leukocyten te verhogen.

Wat betreft mijn bloedplaatjes… Die worden alvast besteld voor vrijdag.

Tavegyl

Vrijdag 10-05-2013 neem ik ’s ochtends alvast een tavegyl tabletje. Dit pilletje is voor de jeuk. Vandaag hoef ik geen bloed te laten prikken. Dit hoeft niet omdat mijn trombocyten toch al besteld zijn. Scheelt weer een naald in mijn lichaam. Op naar de interne afdeling. Het is weer feest vandaag. Ja hoor het is de 7e keer dat er mis geprikt wordt. Vandaag is mijn rechterhand “de sjaak”. Op mijn linkerhand zit ook nog een blauwe plek van vorige week.

Dat wordt dus zoeken. Zelfs mijn voeten zijn bekeken, maar ook daar kwamen geen mooie aders tevoorschijn. Dan maar een collega erbij roepen. Dat wordt dan toch weer in de onderkant van de pols. Hoppa in één keer goed geprikt. Gelukkig. De trombocyten lopen er gestaag in en voordat ik het weet sta ik alweer buiten. Ik ben wel suf. Maar dat komt door de tavegyl. Ach die werking houd vanzelf weer op.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *