Stamceltransplantatie nog één week te gaan

Aplastische Anemie, Week 45/2013

picc-lijn-aplastische-anemieMaandag 04-11-2013 komen we bij de bloedafname aan waar het nogal druk is. Als we de eerste wachtkamer door zijn en in de tweede wachtkamer aankomen is er zelfs geen plek meer om te zitten. Zodra de dame van het prikken mij ziet staan vraagt ze of ik zo een afspraak heb bij de arts. Uiteraard, zoals altijd.

Ze haalt mijn gegevens ertussenuit en neemt me mee naar de prikstoel. Zo lief van haar, dat ze me niet tussen al die mensen laat wachten met de kans op besmetting en als ik die rij af zou moeten wachten zou ik ook niet op tijd bij mijn hematoloog zijn. Erg lief dat de dame van het lab daaraan dacht.

Vandaag is er niet veel verandering. HB nog steeds hetzelfde. Leukocyten gedaald naar het oude niveau. De pret was dus maar voor korte duur. Trombocyten weer een stukje hoger, maar ja daar heb ik dan ook een transfusie voor gehad.

Donderdag 07-11-2013 is mijn eigen hematoloog afwezig en gaan we gezellig weer eens naar zijn plaatsvervanger. Zijn plaatsvervanger vraagt hoe het met mij gaat. Als we vertellen dat we weer vlak voor een stamceltransplantatie zitten (net zoals een maand geleden) kijkt hij even raar op.

We vertellen dat de stamceltransplantatie is uitgesteld door de mislukte test en de hematoloog legde meteen het belang van die test uit.  Als ik namelijk Fanconi zou hebben, dan zou een fractie van de normale chemo al voldoende zijn. De normale dosering chemo zou dan dus nogal gevaarlijk voor mij zijn.

Vandaag zijn mijn bloedwaarden weer gedaald. Om deze reden wordt er een packed cell (zakje rode bloedcellen) en een zakje trombocyten (bloedplaatjes) besteld voor maandag. Zo heb ik voor de opname van dinsdag voldoende trombocyten in mijn lichaam. Op die manier kunnen ze de PICC lijn (Perifeer Ingevoegde Centrale Catheter) zetten zonder eerst een transfusie te hoeven geven. De hematoloog wenst ons succes voor de komende tijd en we kunnen weer gaan. Op weg naar ons laatste weekend samen (voorlopig althans).

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *