Opname tweede ATG behandeling

Aplastische Anemie, Week 23/2013 deel 1

Atg behandeling konijnen aplastische anemieMaandag 03-06-2013 hebben we de afspraak in het ziekenhuis iets later op de ochtend gezet. Zodoende kunnen we weer eens lekker op ons gemakje wakker worden. Het is mooi weer. Een kopje koffie / thee in de tuin zal ons goed doen.

Als de taxi er is, kijkt de taxi chauffeur ons een beetje verward aan. “Je zou toch vorige week opgenomen worden voor een ATG behandeling”, vraagt ze. Ja dat klopt dat was wel de verwachting. Er zal waarschijnlijk nog geen bed vrijgekomen zijn voor mij. Vandaar dat ik vandaag weer op controle ga in mijn eigen ziekenhuis.

Na het bloed prikken zitten we in de wachtkamer bij de hematoloog. Ineens gaat mijn gsm over. In het scherm zie ik de woorden onbekend nummer staan. Dat kunnen meestal maar een paar opties zijn. Of het is mijn partner. Nou dat lijkt me sterk die zit namelijk naast me. Dan belt mijn eigen ziekenhuis altijd onbekend. Maar daar ben ik en ze hebben me al gezien. Dus dan zal het UMCN me wel bellen voor de opname te regelen met betrekking tot de ATG behandeling.

Als ik de telefoon opneem blijkt het inderdaad het UMC Nijmegen te zijn. De secretaresse  verteld me dat ik me morgen (04-06-2013) om 10:30u mag melden op de afdeling E00 Hematologie. Als we even later bij de (vervangend) internist naar binnengaan, vertellen we hem meteen het nieuws dat ik me morgen moet melden voor de konijnen ATG behandeling.

De internist bekijkt het verloop  van mijn bloedwaarden en is het helemaal eens met het besluit om weer opgenomen te worden. Aangezien ik morgen opgenomen ga worden en we eigenlijk geen vragen verder hebben, staan we zo weer buiten.

Lekker buiten op de taxi wachten. Even nog heerlijk genieten van de buitenlucht. Voordat ik voor ongeveer twee tot vier weken (of nog langer) weer op een kamertje lig, waar ik niet vanaf mag. Ik probeer nog om eronderuit te komen door te zeggen dat ik  het UMCN ga bellen dat ze het maar een week uit moeten stellen. Het wordt nu eindelijk lekker weer buiten. Helaas trapt mijn partner hier niet in.

Dinsdag 04-06-2013 zijn we ruim op tijd in het UMC Nijmegen. We worden vriendelijk ontvangen door een verpleegster die ons nog herkende van de vorige opname. Nou daar gaan we dan. Op naar de konijnen ATG behandeling.

Eerst krijg ik een uitgebreid intake gesprek, waar tussendoor ook Tavegyl en trombocyten worden gegeven. Die moeten namelijk hoog genoeg zijn voor het inbrengen van de lijn. Waarna een uitgebreid lichamelijk onderzoek volgt. Vervolgens moet tussendoor de getunnelde lijn ingebracht worden, zodat ik niet iedere keer geprikt hoef te worden. Dus wordt het lichamelijk onderzoek onderbroken.

Ondanks eerdere beloften, mocht mijn partner bij het inbrengen van de lijn er ineens toch niet bij zijn. Zo frustrerend die tegensprekende berichten. Echt ik / we worden daar niet goed van!!! Nog niet bij kunnen komen van de lange lijn inbrengen wordt het lichamelijk onderzoek alweer vervolgt. Zo uitgebreid ben ik nog nooit lichamelijk onderzocht. Erg vreemd en onprettig. Als laatste wordt er nog een thoraxfoto gemaakt om er zeker van te zijn dat de lijn goed zit.

Het was vandaag een erg lange dag, met weer veel indrukken. En dan mag ik naar mijn kamer.

Morgen gaan we starten met de konijnen ATG behandeling.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *