Naar huis

Aplastische Anemie, Week 29/2013

Aplastische Anemie AmoxicillineMaandag 15-07-2013 wordt er door de hematoloog bepaald om me een ander soort antibiotica te geven. Eerst had ik Ceftazidim en nu krijg ik Augmentin. De reden dat de hematoloog dit verandert heeft is dat er te weinig resultaat te zien is van de Ceftazidim. Vanaf vandaag krijg ik dus drie keer per dag Augmentin via het infuus.

In de middag krijg ik de eerste dosis. Het middel voelt een stuk vervelender aan dan de vorige. Het geeft me een gevoel alsof mijn ader in mijn hand van binnen opgevreten wordt. Heel mijn hand tintelt en geeft een bijtend gevoel. Dit voelt echt niet prettig, maar het blijkt toch wel ergens goed voor te zijn.

Vandaag probeer ik voor het eerst zonder paracetamol de dag door te komen. Eens kijken hoe het gaat. Het gaat gelukkig goed en vandaag ben ik de hele dag koortsvrij geweest.

Dinsdag 16-07-2013 is een spannende dag. Als ik vandaag koortsvrij blijf en er geen andere gekke dingen gebeuren, mag ik morgen naar huis. Als aan het einde van de middag mijn temperatuur gemeten wordt, blijkt deze te zijn gestegen naar 38.1. Nu is het de vraag of ik morgen nog wel naar huis mag.

De zaalarts wil het nog even afwachten. Wel worden er voor morgen trombocyten (bloedplaatjes) besteld. Als ik dan naar huis mag, kan ik in ieder geval tot maandag door zonder controle. Uitgezonderd dat de koorts weer terug komt, dan moet ik uiteraard eerder terug komen.

Woensdag 17-07-2013 wordt er als eerste bloed geprikt. De uitslag van het bloed zal bepalen of ik vandaag naar huis mag. Om ongeveer 13:00u komen de trombocyten eraan. Mijn trombocyten stonden nog steeds iets boven de transfusiewaarde, maar nu heb ik toch al een infuus en het scheelt me vrijdag weer een controle.

Mijn bloedwaarden zijn goed genoeg om naar huis te gaan. Wat geeft me dit een fijn gevoel. Heerlijk weer naar huis. Mijn leukocyten zijn zelfs iets gestegen. Hierdoor ben ik gelukkig uit de dip. De differentiatie (onderverdeling) van de leukocyten is nog niet optimaal, maar het kan ermee door.

Nu is het zaak om wéér een poging te doen, om aan te sterken na opname. Sinds de eerste opname in oktober, ligt het gemiddelde op ongeveer één week per maand dat ik in het ziekenhuis lig. Nu vinden mijn partner en ik het dan ook wel eens tijd worden, dat ik (voorlopig) niet meer opgenomen hoef te worden. De tijd zal het leren.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *