Naar de tandarts met Aplastische Anemie

Aplastische Anemie, Week 21/2013

aplastische anemie tandartsDinsdag 21-05-2013 wordt weer een middagje naar het UMCN. Het wordt er allemaal niet beter van in mijn lichaam. Er gebeurd  niet veel en mijn bloedwaarden willen maar niet stijgen. Mijn hematoloog gaat overleggen met de grote groep hematologen en zal mij vrijdag terug bellen. We  zijn erg benieuwd wat het besluit gaat worden.

Waarschijnlijk zal het wel weer een ATG behandeling worden. Spannend dus.

Woensdag  22-05-2013 is de taxi er na 5 minuten nog niet. Dus maar eens even bellen. Vreemd de taxi is voor morgen gereserveerd. Maar morgen hoef ik niet naar het ziekenhuis! Als de taxi nu nog moet komen duurt dat zeker een half uur. Pfff dat is veel te laat. Een bedrijf in de buurt bellen schiet ook niet op en dus moet mijn partner mij weer brengen. Erg frustrerend.

In het ziekenhuis aangekomen gaan we meteen bloed prikken en door naar de internist. Deze hoefde alleen het infuus te zetten, maar we kregen meteen een consult dus de bloedwaarden waren ook snel bekend. Op naar de afdeling.

Op de afdeling werden we weer vriendelijk ontvangen en hadden we een kamer alleen. Met mijn lage leukocyten (witte bloedcellen) is dat wel zo prettig. De trombocyten lopen gestaag mijn lichaam in. De jeuk komt ook weer opzetten. Tja eigen schuld dikke bult. Moet ik maar op tijd mijn tavegyl tabletje innemen. Dus dat heb ik alsnog maar even snel gedaan.

Na de trombocyten krijg ik nog een packed cell (zakje erytrocyten / rode bloedcellen). Meestal worden er twee gegeven, maar op een of andere manier is bij mij vaak de opbrengst van de rode bloedcellen veel meer dan gemiddeld. En dus kunnen we weer naar huis na een ochtendje ziekenhuis. Als alles goed gaat bij de tandarts hoef ik vrijdag niet terug te komen voor controle.

Op naar de tandarts.

In de middag gaan we samen naar de tandarts. De tandarts heeft ondertussen twee keer contact gehad met mijn hematoloog in het UMC Nijmegen. De internisten willen alles goed in de gaten houden. De tandarts gaat extra voorzichtig te werk en er worden veel foto’s gemaakt. De tandarts neemt echt het zekere voor het onzekere.

Ze probeert zoveel mogelijk bacteriën te verwijderen die de ontsteking veroorzaken. Nu is het aan mijn lichaam om de rest beter te maken. Doordat het zuigertje in mijn mond vacuüm is gezogen, heb ik wel twee bloedblaren gekregen, maar daar is het gelukkig bij gebleven. Dus ik hoef vrijdag niet op controle. Maandag mag ik weer.

Vrijdag 24-05-2013 belt mijn internist uit het UMCN me op. Ze hebben me besproken in de groep en het is gebleken dat de eerste ATG behandeling (ATGAM)toch niets gedaan heeft . Er is dan ook besloten om me op korte termijn weer op te nemen. Tijdens deze opname krijg ik de konijnen ATG (Anti Thymocyten Globuline). Net als bij de vorige opname zal er weer één dag van te voren contact gezocht worden. En moet ik me de volgende dag melden.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *