Lucrin krijgen is toch wel moeilijk

Aplastische Anemie, Week 24/2013 deel 1

cadeau aplastische anemie lucrinMaandag 10-06-2013 is het afwachten begonnen. De rabbit ATG zit in mijn lichaam, mijn leukocyten zijn op het laagste punt gekomen en moeten nu weer gaan stijgen. Dippen en eruit klimmen. Vandaag zijn mijn leukocyten alweer gestegen naar 0.5. Dit is natuurlijk nog niet veel (bij een gezond persoon staan de leukocyten tussen de 4.0 en 10), maar het eerste begin is gemaakt. Mijn HB blijft op peil en zit zelfs in de buurt van een gezond persoon. Mijn trombocyten blijven dalen, maar dat is blijkbaar normaal. Ook dat heeft tijd nodig.

Dinsdag 11-06-2013 staan mijn Leukocyten (witte bloedcellen) net aan de goede kant om uit de dip te zijn. Dit doet me deugd. Mijn lichaam kan weer aan het bouwen gaan. Mijn beenmerg mag weer alle bloedcellen en bloedplaatjes aan gaan maken.

Hup, hup aan de slag. De hematologen in het UMCN schrijven vanaf vandaag toch maar een pilletje voor, om de bloeddruk omlaag te krijgen.  Mijn bloeddruk blijft toch wel iets aan de hoge kant en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Woensdag 12-06-2013 wordt er bij de controle ook eens in mijn mond gekeken. Een veel voorkomende bijwerking (serumziekte) zijn gisten in de mond. Dit wordt ook wel spruw genoemd. De vraag kwam of ik last had van mijn mond of keel. Nee eigenlijk niet. Vanochtend had ik wel even een droge mond, maar dat heb ik wel vaker. Daar kwam het zaklampje tevoorschijn. De mond moest open en het was al snel duidelijk. Een paar kleine witte plekjes helemaal achter in de mond. Ach komt er toch gewoon weer een pilletje bij.

Tijdens zo’n opname krijg je dagelijks nogal wat medicijnen, die je moet slikken. Misschien moet ik er maar eens een winkeltje in beginnen. Het polsbandje wat ik draag met daarop mijn naam en patiëntnummer heeft tegenwoordig ook een barcode. Dus ik kan gescand worden.

Op deze manier kunnen ze makkelijk checken of de trombocyten / erytrocyten transfusiezakjes ook daadwerkelijk bij de juiste persoon komen. Beetje vreemd is het wel, dat je als persoon gescand wordt. Maar zeker wel makkelijk. Nu hoeven ze niet telkens ergens anders een tweede verpleegster op te zoeken voor de controles.

Lucrin hoe moeilijk kan het zijn!

Sinds gisteren ben ik bezig om Lucrin te krijgen. Lucrin is een spuitje dat ik eens in de drie maanden in mijn buik moet krijgen zodat ik niet meer ga bloeden. De Lucrin houdt me kunstmatig in de overgang. Zoals je eerder hebt kunnen lezen in februari, verloor ik nogal wat bloed en had ik in één week tijd zo’n  veertien zakken rode bloedcellen, vier zakken bloedplaatjes en nog eens twee zakken plasma nodig. 20 transfusies in één week.

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat ik daar niet weer naar toe wil en dat het dus héél erg belangrijk is om die Lucrin te krijgen. Dit hebben we dan ook meteen bij de intake op 04-04-2013 aangegeven. Dit werd zelfs nog omcirkeld en er werd een uitroepteken achter gezet. Gisteren en vandaag heb ik het zelf weer aangegeven bij de verpleging. Ik heb ze zelfs het recept laten zien. Ze zouden erachteraan gaan. Maar er was nogal wat verwarring.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *