Exjade

Aplastische Anemie, Week 38/2013

Exjade-Aplastische-Anemie

Maandag 16-09-2013 zijn we weer voor mijn wekelijkse controle bij de hematoloog. De hematoloog ziet aan ons dat het niet zo lekker gaat. Hij stelt ook meteen de vraag wat er aan de hand is. We vertellen hem dat we er echt even doorheen zitten. Op dit moment begrijpen we goed waarom sommige mensen gewoon stoppen met de controles in het ziekenhuis. Overigens houdt dit niet in dat wij stoppen met de controles, maar ergens begrijpen we het wel.

De hematoloog wil ons opvrolijken en pakt vlug de bloedwaarden erbij. Mijn nierfunctie is bijna terug op normaal niveau. Waarop natuurlijk meteen de vraag van onze kant komt of ik dan in plaats van Desferal via het infuus over mag op pillen om de ijzerstapeling te bestrijden.

Dit vindt de hematoloog een goed plan en overlegt meteen met het UMC in Utrecht. De hematoloog in het UMC vindt het ook goed en er wordt besloten om vandaag even rust te nemen en woensdag te starten met Exjade. Exjade moet opgelost worden in water en dit moet ik vervolgens opdrinken.

Aangezien mijn bloedwaarden stabiel zijn, mijn nierfunctie bijna normaal en ik pas woensdag start met de Exjade heeft het geen toegevoegde waarde om woensdag op controle te komen. Heerlijk een dagje extra rust. Hier zijn we wel aan toe.

Vrijdag 20-09-2013 zit ik weer vol spanning te wachten op de uitslag van mijn bloed. Vooral de uitslag van de nierfunctie. Zodra ik bij de hematoloog zit vraag ik gespannen naar de uitslag. Ik slik nu twee dagen een lage dosis Exjade. Als mijn nierfunctie niet gestegen is mag ik hiermee door gaan. Als mijn nierfunctie flink gestegen is, moet ik terug aan het infuus.

Mijn HB is weer gedaald. Maandag is er waarschijnlijk een transfusie nodig. In mijn Leukocyten (witte bloedcellen) zit ook een dalende lijn. Mijn trombocyten (bloedplaatjes) zijn laag maar redelijk stabiel. Mijn nierfunctie is verder gedaald en zit nu terug in de normale waarden. Ik mag dus doorgaan met de Exjade. Wat betreft mijn HB wordt er besloten om maandag in het UMC in Utrecht een transfusie te doen.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *