Desferal

Aplastische Anemie, Week 37/2013

aplastische anemieMaandag 09-09-2013 zijn mijn bloedwaarden nog steeds redelijk stabiel. Mijn nierfunctie lijkt rustig aan steeds een beetje beter te worden. Momenteel gaan mijn partner en ik door een dal. Drie dagen per week een hele dag in het ziekenhuis blijkt echt te zwaar te zijn. Als ik na zo’n dag aan het infuus thuis kom ben ik hartstikke moe.

Dit zorgt ervoor dat ik eigenlijk continu wel vermoeider ben dan anders. Maar we gaan gewoon door. Er zit niets anders op. Vanwege de vermoeidheid besluiten we wel om een rustdag met betrekking tot het Desferal infuus te houden. Even een dagje geen Desferal.

Woensdag 11-09-2013 is er ineens een iets grotere daling in het HB geconstateerd. Waarschijnlijk komt er binnenkort weer een transfusie aan. De daling van het HB kan komen door de Desferal, maar er is niet vast te stellen of het daar ook daadwerkelijk door komt.

Vrijdag 13-09-2013 zijn mijn bloedwaarden toch weer stabiel. Het HB is niet gestegen, maar ook niet verder gedaald. Vandaag is op mijn verzoek ook het ijzergehalte gemeten. De hematoloog vertelde me dat het daar eigenlijk nog te vroeg voor is, maar dat we waarschijnlijk wel kunnen zien of de Desferal iets doet of helemaal niets doet.

Wow mijn ijzergehalte is met ongeveer 300 punten gedaald ondanks dat ik in de tussentijd nog een transfusie rode bloedcellen heb gehad. Per zakje rode bloedcellen stijgt het ijzergehalte ongeveer met 200 punten. Dit houdt dus in dat het ijzergehalte met ongeveer 500 punten gedaald is. Geweldig dus, drie keer per week aan het infuus is niet voor niets. Drie keer per week een infuus prikken is ook niet voor niets.

Na even rekenen ben ik erachter gekomen dat ik ongeveer nog 8 weken, drie keer per week aan het infuus moet om het overtollige ijzer kwijt te raken. Let wel dit is exclusief de transfusies. Als ik een transfusie rode bloedcellen krijg, stijgt mijn ijzer ook weer.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *