De vijfde ziekenhuisopname

Aplastische Anemie, Week 28/2013 deel 1

aplastische anemie apenMaandag 08-07-2013 voel ik me goed. De  bloeduitslagen zijn redelijk goed. Eigenlijk had ik ook niet anders verwacht, aangezien ik afgelopen vrijdag nog een transfusie trombocyten (bloedplaatjes) en een packed cell (erytrocyten / rode bloedcellen) heb gehad.

In de middag, begint mijn temperatuur wat te stijgen. 38.3 geeft de teller aan. Dit moet goed in de gaten gehouden worden, want bij 38.5 moet ik met spoed naar het ziekenhuis. Al snel daalt de temperatuur weer terug naar 38.1. Dit is nog steeds aan de hoge kant, maar het stelt ons wel iets gerust. Later daalt de temperatuur verder terug naar 37.5.

Woensdag 10-07-2013 stijgt mijn temperatuur in de middag weer naar 38.3.  Toch maar even de hematoloog bellen voor de zekerheid. De vriendelijke secretaresse verbind me meteen door met de hematoloog. De hematoloog denkt niet dat mijn temperatuur door zal gaan stijgen en ik heb morgenochtend toch een afspraak. Mocht mijn temperatuur toch boven de 38.5 komen, dan moet ik meteen het speciale nummer van het ziekenhuis voor buiten kantoortijden bellen.

In de avond meet ik toch nog even mijn temperatuur. Gewoon voor de zekerheid. Ik schrik er een beetje van, want mijn temperatuur is 38.6. Over 10 minuutjes nog maar even meten, zodat we zeker weten dat het geen mismeting is. Tien minuten later is mijn temperatuur zelfs gestegen naar 39 graden.

Mijn partner belt meteen met het ziekenhuis. “Het telefoonnummer dat u probeert te bereiken is niet in gebruik.” Fijn, dan maar de spoedeisende hulp bellen. Mijn partner krijgt de verpleegster aan de telefoon die me al eens in het gips heeft willen zetten en me al eens gigantisch veel pijn heeft gedaan en een dikke hand bezorgd heeft in haar poging een infuus te prikken. Mijn partner legt de situatie uit en geeft aan dat de hematoloog ons heeft verteld dat wij in geval van koorts met spoed naar het ziekenhuis moeten. Ze gaat het overleggen en belt zo meteen terug.

Ruim 20 minuten later heeft ze nog niet terug gebeld, maar heb  ik nog steeds koorts. Dan maar mijn eigen hematoloog op zijn mobiele nummer (en in zijn vakantie) storen. Mijn partner legt uit dat we nog steeds niet terug gebeld zijn en wat de situatie is. Mijn hematoloog wordt hier erg boos om en zegt ons dat we meteen naar het ziekenhuis moeten gaan. Ondertussen zal mijn hematoloog contact opnemen met de spoedeisende hulp om daar de orders neer te leggen wat ze moeten doen.

De vijfde ziekenhuisopname.

Aangekomen bij de spoedeisende hulp (21:15uur), loopt de persoon achter de balie net weg. Na een tijdje gewacht te hebben, drukken we dan toch maar op de bel. Een vriendelijke verpleger neemt ons mee naar een kamertje. Hier wil hij een infuus in mijn hand zetten.

Mijn partner en ik leggen de verpleger uit dat alleen een anesthesist een infuus in mijn hand mag zetten. ‘s avonds is er geen anesthesist aanwezig dus vraagt de verpleger of hij het infuus in mijn elleboogholte mag zetten. Ik vertel hem dat ik dat liever niet heb door mijn ervaringen met een infuus in mijn andere elleboogholte.

Sinds er namelijk een week lang een infuus in mijn linker elleboogholte heeft gezeten, is deze maanden later nog steeds gevoelig als er bloed afgenomen moet worden. De verpleger overtuigt me dat één nachtje geen kwaad kan. Met een twijfelend gevoel ga ik dan toch akkoord met het infuus, maar echt voor maar één nachtje en niet meer!

Via het infuus wordt er bloed afgenomen. Ook komen er 4 kleine flesjes tevoorschijn. Deze zijn voor het afnemen van de kweekjes. De flesjes worden gevuld met bloed en dan wordt er zeven dagen lang bekeken of er bacteriën in groeien.

Om een longontsteking uit te sluiten wordt er nog een thoraxfoto gemaakt. Vervolgens word ik rond 01:45uur eindelijk naar de afdeling gebracht, waar nog de standaard controles gedaan worden. Om 02:15uur ben ik dan eindelijk opgenomen. Zit de eerste antibiotica in mijn lichaam en mag ik eindelijk gaan slapen. De vijfde ziekenhuisopname is een feit.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *