Beenmerg, de uitslag.

Aplastische Anemie, Week 16/2013

beenmerg persoon zonder aplastische anemieMaandag 15-04-2013 spreken we nog eens door wat de precieze uitslag van het beenmerg is. Het feit dat de kwantiteit een stuk beter is dan in oktober komt waarschijnlijk door de cyclosporine. De bloedwaarden blijven echter toch veel te laag en dat is dus flink balen. Daar komt ook nog eens bij dat ik een wortelkanaalbehandeling nodig heb. Er blijkt een ontsteking te zitten. Pfff dat kan er ook nog wel bij.

Als ik naar de tandarts ga moet deze eerst overleg hebben met mijn hematoloog in het UMCN. Ja ja even een behandeling bij de tandarts komt veel bij kijken. Eerst zal ik in de ochtend naar het ziekenhuis moeten voor een transfusie trombocyten. Vervolgens moet ik dezelfde dag naar de tandarts.

Die trombocyten (bloedplaatjes) transfusie is nodig, zodat als ik ga bloeden de bloeding sneller stopt (trombocyten zorgen voor de stolling). Daarnaast zijn mijn leukocyten erg laag, dus moet alles ook nog eens super hygiënisch gebeuren.

Beenmerg uitslag.

Donderdag 18-04-2013 ga ik weer naar het St Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De uitslag van het tweede onderzoek is nog niet binnen. Voordat ze een definitieve beslissing neemt wil de internist toch echt eerst de uitslag van dit onderzoek zien. Zoals het er nu uitziet zal het toch een tweede ATG kuur worden. Ditmaal zal het dan de konijnen ATG zijn. Dat is in de tweede lijn blijkbaar beter.

Aanstaande maandag zal de hematoloog uit Nijmegen mij terug bellen voor de definitieve beslissing. Ook wil de arts dat er nog  een cristabiopt (beenmerg onderzoek) plaats gaat vinden. Er is nog nooit een chromosomen onderzoek uitgevoerd om het myelodysplastisch syndroom uit te sluiten.

Het is een gouden regel dat dit chromosomen onderzoek wordt gedaan bij mensen met lage bloedwaarden. Bij mij is dat niet gebeurd omdat er in oktober bijna geen beenmerg te krijgen was. Vandaar dat het nu alsnog moet gebeuren. De internist zei al dat het bijna zeker is dat ik dat niet heb, maar uitsluiten is altijd beter. Dus wordt dat morgen een afspraakje regelen zodat ik maandag weer een beenmerg onderzoek kan krijgen.

Mijn bloedwaarden zijn weer te laag. Mijn hb is erg laag. Dit voelde ik al. De hele dag was ik al duizelig en moest ik echt niet snel bewegen. Mijn trombocyten liggen ook weer  te laag. En dus worden er voor morgen twee zakjes erytrocyten (rode bloedcellen) en één zakje trombocyten (bloedplaatjes) besteld.

Vrijdag 19-04-2013 moet ik eerst bloed laten prikken. Ze hebben geen kruisbloed meer van me. Aangezien ik iedere week een trombocyten transfusie nodig heb is het kruisbloed maar 24 uur geldig. Nu ben ik dus te vroeg voor de transfusie. Dat komt mooi uit, dan kan ik eerst naar de secretaresse om een afspraak voor maandag te regelen.  Zo dat is ook weer geregeld, dan kan ik nu een dagje op bed liggen wachten tot al die erytrocyten en trombocyten weer in mijn lichaam zitten. Dan voel ik me vanavond weer kiplekker.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *