Week 2 van ons nieuwe leven

Aplastische Anemie, Dag 8, Week 44/2012

aplastische anemie bloedprikkenMaandag 29-10-2012 ging om 07:45u de wekker alweer. Even voor de duidelijkheid, aangezien zaterdag bij ons (tegenwoordig alleen bij mijn partner, aangezien ik niet mag werken) een werkdag is, bestaat het weekend bij ons uit zondag en maandag. Dan is 07:45u erg vroeg om op te staan. Maar ok alles voor het goede doel.

Op naar het ziekenhuis. We beginnen met bloed prikken. Daarna duurt het een half uur tot een uur voordat de uitslagen bekend zijn, dus dan maar even lekker een kopje koffie voor mijn partner en een kopje thee voor mij halen. Tja je moet toch iets om de tijd door te komen.

Tijd om naar de internist te gaan. De internist neemt gelukkig echt de tijd voor ons, om al onze vragen te beantwoorden en ons zoveel mogelijk informatie te geven. Mijn bloedwaarden waren nog steeds uit de gevarenzone, dus ik hoefde gelukkig geen transfusie te hebben.

Aangezien mijn partner van dinsdag tot en met zaterdag moet werken en ik geen auto heb (en in deze toestand niet eens durf auto te rijden) moet er ziekenvervoer geregeld worden. Want ik zal toch drie keer per week naar het ziekenhuis moeten. En aangezien ik niet bij grote groepen mensen mag komen is openbaar vervoer geen optie.

Dus hebben we met de internist een formulier ingevuld en gefaxt naar de zorgverzekeraar. Deze had ik vooraf al gebeld, omdat ik woensdags al een taxi nodig zou hebben. Als ik met grote letters SPOED op de fax zou zetten, dan zou deze dezelfde dag nog behandeld worden. Zo gezegd, zo gedaan.

’s Middags voor de zekerheid maar even gebeld met de zorgverzekeraar. “Nou mevrouw u had het formulier niet helemaal goed ingevuld, dus we hebben het per post naar u retour gestuurd en dan moet u het even juist invullen en weer naar ons toe faxen.”  Ja tuurlijk hadden jullie niet even kunnen bellen, mijn telefoonnummer staat erop en er staat met grote letters SPOED op. “Nee mevrouw dat gaat niet, zo zijn bij ons de procedures nu eenmaal.”

Pfff het voordeel van faxen is dat je zelf het origineel nog hebt. Dus wij meteen aangepast wat er aangepast moest worden en het formulier maar weer terug gefaxt. Dinsdag weer gebeld met de zorgverzekeraar. Het is in behandeling, maar wij kunnen u nog geen uitsluitsel geven. Nu heb ik gelukkig een héél lieve partner die maar weer vrij heeft genomen om woensdag met mij naar het ziekenhuis te kunnen gaan.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *