Aplastische Anemie, verkouden

Aplastische Anemie, Week 11/2013

Aplastische Anemie Ballon VlinderMaandag 11-03-2013 ben ik weer 16 dagen zonder transfusie. O wat voelt dat goed. Zou de ATG behandeling tegen de Aplastische Anemie dan eindelijk zijn werk gaan doen. Laten we het hopen. Des te langer zonder transfusie, des te beter.

Vrijdag 15-03-2013 heb ik 20 dagen aaneen geen transfusie nodig gehad. Dit is een record. Aangezien ik maandag pas weer terug hoef naar het ziekenhuis zit ik dus al zeker op 23 dagen. Alhoewel dan moet er in het weekend natuurlijk niets geks voorvallen. En dat weet je bij mij nooit. Mijn leukocyten zijn wel iets gedaald. De arts heeft het vermoede dat dit komt doordat ik een klein beetje verkouden ben.

Bij verkoudheid en Aplastische Anemie, moet je erg opletten dat je niet ziek wordt. Waar een gezond persoon met 38,5 graden verhoging een paracetamol neemt en gewoon gaat werken. Moet ik met 38,5 graden verhoging een ambulance bellen. Extra in de gaten houden dus.

Aplastische Anemie, Week 12/2013

Maandag 18-03-2013 heb ik mijn record wederom gebroken. 23 dagen zonder transfusie. O wat zijn we blij. Mijn leukocyten daarentegen zijn wel weer iets gedaald. Mijn leukocyten komen nu wel erg laag te staan. Van de ene kant is er dus vreugde. Vreugde omdat ik 23 dagen zonder transfusie ben. Van de andere kant balen we. Balen omdat mijn leukocyten aan het dalen zijn.

Dinsdag 19-03-2013 krijg ik op de 24e dag een trombocyten transfusie. 24 dagen zonder transfusie echt geweldig. Aangezien ik rechtshandig ben wil ik mijn infuus graag in mijn linkerhand. De verpleegster vindt dit een goed idee. Zij haalt de spullen voor het infuus.

Vervolgens prikt ze de naald in mijn linkerhand. Er gaat iets niet goed. Het doet pijn en er komt een bult op mijn hand. Meteen word ik eraan herinnerd dat deze verpleegster me vaker geprikt heeft. De laatste keer ging het ook al verkeerd in mijn linkerhand. Dus dan maar weer naar de rechterhand. In mijn rechterhand prikt de verpleegster in één keer goed. Net als de vorige keer. Ik voelde er bijna niets van. Echt vreemd.

Vrijdag 22-03-2013 blijven mijn leukocyten aan de lage kant. Ze zijn hetzelfde gebleven als afgelopen maandag. Ik hoop dat ze aanstaande maandag weer iets stijgen. Want als ze nog langer blijven zakken kom ik onder de 1.0 grens.  De arts denkt echt dat dit door mijn verkoudheid komt. Maar ja hoe kom ik van mijn verkoudheid af. Die verkoudheid houdt dit keer wel heel lang aan.

Door de ciclosporine wordt mijn afweersysteem onderdrukt. Hierdoor is het logisch dat ik langer verkouden blijf.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *