Aplastische Anemie, uitslag mondkweek

Aplastische Anemie, Week 32/2013

MaandaAplastische Anemie petechiën handeng 05-08-2013 is mijn eigen hematoloog op vakantie en dus gaan we weer naar zijn vervanger toe. Eigenlijk is er weinig nieuws te melden. De bloedwaarden zijn stabiel. Nog steeds enorm laag, maar in ieder geval niet verder gedaald. Wel volgt er even een onderzoekje, omdat ik over bijna mijn hele lichaam verdwaalde petechiën heb zitten. Gelukkig hoeven we ons hier geen zorgen over te maken.

Woensdag 07-08-2013 is er mailcontact met de hematoloog in het UMC Utrecht. Mijn hematoloog daar wilde graag weten of er in Nijmegen getest is op Fanconi. Dit blijkt niet te zijn gebeurd in Nijmegen en dus wordt er bij de volgende afspraak in het UMC Utrecht bloed geprikt om Fanconi uit te sluiten.

Fanconi is de erfelijke vorm van Aplastische Anemie. Deze komt vooral voor bij jonge kinderen. Het vermoeden is groot dat ik dit niet heb, maar uitsluiten is altijd beter. In de mail voeg ik ook een foto van mijn mond en handen toe met de vraag of er iets tegen de pijn (vooral in mijn mond) te doen is.

Nou eigenlijk niet veel. IJsjes eten helpt op zich wel een beetje en kleine hapjes nemen tijdens het eten. Verder kan ik het beste geen zure dingen eten of drinken.

Donderdag 08-08-2013 is de uitslag van de mondkweek er. Het is Candida. Eigenlijk had ik dat ook wel verwacht. Kuurtje Fluconazol en het gaat wel weer weg. Echter nu er steeds bijwerkingen om de hoek komen kijken wil mijn hematoloog in Utrecht me toch iets eerder zien en dus plannen we meteen een afspraak.

Het is namelijk niet de bedoeling dat ik straks continu infecties en dergelijke heb. Dat vervolgens mijn conditie nog veel verder achteruit gaat. Met het gevolg dat een stamceltransplantatie niet meer mogelijk is. Daarnaast kan er dan gelijk geprikt worden op Fanconi.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *