Aplastische Anemie, Two down, two to go

Aplastische Anemie, Week 50/2012 deel 6

aplastische anemie atgam atg kuur

Zondag 16-12-2012 wordt ik weer om 07:00u gewekt voor de bloedafname.  Hoe zou het er vandaag voorstaan met mijn Aplastische Anemie? Eigenlijk verwachtte we het al wel. De trombocyten zijn weer te laag. Dus laat het zakje appelsap maar weer komen.

Mijn HB gehalte blijkt ook erg laag te zijn. Dat idee had ik al, want ik ben erg duizelig en moe. Duizeligheid en vermoeidheid zouden ook bijwerkingen kunnen zijn van de ATGAM, maar morgen krijg ik toch twee zakjes bloed om mijn HB gehalte weer omhoog te krijgen.

De ATG kuur (antithymocyten globuline) tegen de Aplastische Anemie start vandaag om 11:30u, zodat eerst de trombocyten en prednison in mijn lichaam kunnen lopen. Ondertussen is het starten met de ATG kuur niet meer zo enorm spannend. Iedere dag verwachten ze dat je minder bijwerkingen krijgt, omdat je lichaam aan het medicijn went. Aangezien ik nog bijna geen bijwerkingen heb gehad, verwachten ze voor vandaag dat het allemaal weer goed zal gaan verlopen.

Rond 23:30u zit het er weer op. De ATG zit weer in mijn Aplastische Anemie lichaam. Er is weer bloed afgenomen om te kijken of mijn trombocyten nog hoog genoeg liggen en ik mag weer gaan slapen. Ondanks dat je de hele dag bijna niets doet, is het toch best wel vermoeiend en heeft het echt wel impact op je lichaam.

Mijn partner en ik vragen ons soms wel af of de ATG überhaupt wel iets doet, doordat ik er fluitend doorheen fiets. De verpleegkundigen en de artsen zeggen van wel, dus dan vertrouwen we daar maar op. Lang leve de paarden ATG. Maar we zijn er nog niet. De strijd tegen de Aplastische Anemie is nog niet gestreden.

Op naar de laatste dag.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *