Aplastische Anemie, nog steeds afwachten

Aplastische Anemie, Week 09/2013

Aplastische Anemie ballon zonMaandag 25-02-2013 mag ik weer op controle. Nou ja eigenlijk moet ik zeggen: MOET ik weer op controle. Dus daar gaan we weer. Bloed prikken en wachten op de uitslag. Mooi mijn bloedwaarden zijn weer onder controle. De Aplastische Anemie echter nog niet. Daar zijn mijn bloedwaarden nog te laag voor. Nog steeds veel te laag, maar ze zijn redelijk stabiel te noemen. Mijn bloedwaarden dalen niet meer zo snel. Tot vrijdag dan maar…. Dat was een kort bezoekje vandaag.

Vrijdag 01-03-2013 liggen mijn leukocyten ineens een stuk lager dan voorheen. Ik was net zo blij dat het allemaal vooruit ging. Wie weet zijn ze bij de volgende meting al weer iets hoger. Bloedwaarden schommelen altijd iets, ook bij gezonde personen. Dus we moeten het echt op de langere termijn bekijken. Vandaag heb ik in ieder geval geen transfusie nodig. Dat is dan weer wel goed nieuws. Het is altijd fijn om eens een weekje over te kunnen slaan. Gewoon eens even geen transfusies.

Aplastische Anemie, Week 10/2013

Maandag 04-03-2013 is mijn eigen arts op vakantie. Daarom gaan we vandaag naar zijn plaatsvervanger. Mijn trombocyten zijn licht gedaald. Mijn leukocyten zijn gelukkig hetzelfde gebleven. Laten we hopen dat die snel weer gaan stijgen.

Donderdag 07-03-2013 zijn mijn leukocyten gelukkig weer iets gestegen. Het is niet veel, maar alle beetjes helpen. Het blijft spannend hoe de behandeling tegen de Aplastische Anemie zich verder gaat ontwikkelen. Het is een tijd van onzekerheid. Een tijd van niet weten waar je aan toe bent.

Het ene moment gaat het beter en het volgende moment dalen de bloedwaarden weer. De eerste drie maanden zijn bijna voorbij. Nu begint het pas echt spannend te worden. Wanneer gaat de ATG behandeling aanslaan? Gaat de ATG kuur überhaupt wel aanslaan? De tijd zal het leren.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Aplastische Anemie, nog steeds afwachten

  1. Sandy says:

    Ik duim voor je mee dat de kuur aan gaat slaan! xxx

  2. Claudia says:

    Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *