Mijn eerste dag thuis

Aplastische Anemie, Dag 5, Week 43/2012

aplastische anemie spoedeisende hulpVrijdag 26-10-2012 was de eerste dag dat ik weer thuis was. Lekker rustig aan, want tja ik had toch vier dagen op bed gelegen en de nodige onderzoeken ondergaan. Daarnaast had ik nog heel wat te verwerken.

Na te horen te hebben gekregen dat ik een ernstige beenmergziekte heb, maar dat ze nog niet weten welke precies, weet je niet wat je overkomt. De arts vermoedde al wel dat het Aplastische Anemie zou zijn, maar kon dit nog niet met zekerheid bevestigen. Vol spanning wachten we met z’n allen op de uitslag. Maar dat kan nog wel twee weken duren.

Maandag moet ik weer naar het ziekenhuis voor controle. ‘s Middags voelde ik me ineens niet lekker. Ik werd ineens heel erg moe en bleek en ik had het koud. Vooral mijn benen voelde ijskoud aan. Toch maar even de internist bellen voor de zekerheid. De internist wilde me toch voor de zekerheid even zien. Dus in de auto en weer naar het ziekenhuis.

Het was tenslotte nog onduidelijk of de Prednison goed genoeg zou werken en dus namen we het zekere voor het onzekere. In het ziekenhuis aangekomen werd er uiteraard weer bloed afgenomen. Gelukkig waren mijn bloedwaarden nog steeds uit de gevarenzone.

Als advies kregen we mee dat als ik me weer zo voel dat ik dan moet gaan liggen of met mijn benen omhoog moet gaan zitten. Als de klachten na een half uur niet minder zijn, dan moet ik alsnog het ziekenhuis bellen. Wat betreft mijn koude benen, dit blijkt niks ergs te zijn, sommige mensen hebben daar last van. Het enige wat je kunt doen is er een dekentje overheen leggen in de hoop dat ze dan warmer worden.

Gerustgesteld konden we weer op huis aan. Simpele dingen als boodschappen doen, mocht ik niet. Dus bleef ik maar in de auto wachten, zodat mijn partner de boodschappen kon doen voor het avondeten. Die avond lagen we al om 21:00u op bed. Het was een vermoeiende dag voor ons beide.

 

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *