Aplastische Anemie, Lucrin

Aplastische Anemie, Week 08/2013

Aplastische Anemie Ballon bloemMaandag 18-02-2013 is mijn HB ongelooflijk veel gedaald. Zoveel zelfs dat ik vandaag drie zakjes erytrocyten krijg en twee zakjes plasma. Ergens was dit te verwachten, want de Lucrin zou de klachten eerst verergeren voordat de klachten zullen stoppen. Momenteel is mijn HB zo laag dat ik niet eens zelfstandig door mijn kamer kan lopen. Dit voelt echt niet prettig.

De artsen denken dat dit probleem niet komt door de Aplastische Anemie. Maar met deze klachten is alles wel begonnen. Door deze klachten is de Aplastische Anemie aan het licht gekomen. Wij vragen ons dan ook echt af, of deze klachten de Aplastische Anemie in werking heeft gezet. Waarschijnlijk zullen we dat nooit te weten komen.

Dinsdag 19-02-2013 ga ik voor een second opinion naar het St Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Met Aplastische Anemie willen ze bijna overal een second opinion hebben. Omdat ik niet stabiel ben, wordt ik vervoerd per ambulance. Ken je dat gevoel, dat je als kind zo graag een keer in een ambulance wou liggen. Nou als je volwassen bent, kijk je daar heel anders tegenaan. Uiteraard is er goed voor me gezorgd door de chauffeur en verzorger. Maar ik had toch liever dat het niet nodig was.

De second opinion is goed verlopen en het behandelplan van mijn eigen ziekenhuis wordt gewoon doorgezet. Voor de zekerheid moet ik nog tot vrijdag in Nijmegen blijven.

Vrijdag 22-02-2013 ga ik weer per ambulance terug naar mijn eigen ziekenhuis. Heerlijk vind ik het dat ik weer wat dichter bij huis kom te liggen. Het is namelijk niet praktisch en erg vermoeiend voor mijn partner om dagelijks zo ver te moeten reizen om mij te kunnen zien. Ondertussen beginnen mijn bloedwaarden zich eindelijk weer te stabiliseren. Gelukkig maar.

Zaterdag 23-02-2013 zijn mijn bloedwaarden redelijk stabiel te noemen. Wel krijg ik vandaag nog één zakje trombocyten (bloedplaatjes). Met het zakje trombocyten durven de artsen het wel aan om me het weekend naar huis te laten gaan. Uiteraard met de nodige uitleg voor als er het weekend iets niet goed zou gaan. Plus dat ik maandag ochtend vroeg op controle moet komen. Nou ik ga ervanuit dat alles goed gaat dit weekend.

Na bijna twee weken in het ziekenhuis gelegen te hebben ben ik er wel weer aan toe om lekker thuis te zijn. Thuis aangekomen plof ik vermoeid op de bank neer. De afgelopen twee weken hebben me behoorlijk uitgeput. Alleen het zitten in de auto op de terugreis heeft me al vermoeid. Dit wordt een rustig weekend. Een weekend van uitrusten en genieten van het samen zijn.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Aplastische Anemie, Lucrin

  1. hoe is het nu het je? denk aan jullie maar wil jullie ook met rust laten. zie je ook niet meer op Skype. houd de moety er in hoor. lieve groet andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *