Home Sweet Home again

Aplastische Anemie, Week 52/2012 deel 2

aplastische anemie home sweet homeWoensdag 26-12-2012 is het tweede kerstdag. Onze tweede kerstdag in het ziekenhuis. Nog steeds is er niets te merken van een serumziekte. Gelukkig maar, want dit komt wel vaak voor bij Aplastische Anemie. Tot nu toe fiets ik er nog steeds fluitend doorheen. Wel ben ik snel moe en zitten er nogal wat kilootjes bij. 10 om precies te zijn. Maar dat moet vanzelf minder gaan worden zeggen de artsen. Als ik straks van de prednison af ben zal het vocht ook binnen een paar weken minder worden.

Vandaag heb ik een plaspil gekregen. In de hoop dat ik dan wat vocht kwijt raak. Het liefst zou ik een hele week plaspillen slikken. Maar met de ziekte Aplastische Anemie en de medicijnen die daarbij horen is dit geen wijs plan. Dit kan namelijk erg slecht zijn voor je maag. Erg vaak hoef ik niet naar het toilet. Morgen ochtend zullen we erachter komen of het pilletje gewerkt heeft. Dan mag ik namelijk weer op de weegschaal gaan staan.

Donderdag 27-12-2012 is een spannende dag. Als al mijn bloedwaarden acceptabel zijn mag ik naar huis. Het bloed is afgenomen. De controles zijn gedaan. Nu is het wachten tot de zaalarts komt met het verlossende woord. Op de weegschaal is er niet veel vanaf. Wel zie ik dat mijn voeten minder dik zijn. Dus de plaspil heeft toch wel iets geholpen.

Vandaag nog even een fax verstuurd naar de ziektekostenverzekeraar. Mijn solo ziekenvervoer moet namelijk uitgebreid worden met de bestemming Nijmegen erop.

Ik vind het wel vervelend voor mijn buurvrouw, als ik naar huis mag. Die zou eigenlijk voor kerst al weg mogen en ligt hier al vijf weken. Het probleem wat zich voordeed is dat ze dagelijks koorts kreeg. En dan laten ze je niet gaan.

Daar komt de zaalarts. Als eerste gaat ze naar de buurvrouw. Wat hoor ik nou!!! De buurvrouw mag naar huis!!! O wat ben ik blij voor haar en haar familie.

Nu ben ik aan de beurt. Ja hoor mijn bloedwaarden zijn goed genoeg om vanavond naar huis te gaan. Wel zijn er wat regeltjes.

  • Ik mag niet stoffen of stofzuigen. In stof zitten namelijk schimmels en daar kan ik ziek van worden.
  • Geen planten en bloemen in huis voorlopig.
  • Geen zacht gekookt eitje.
  • Geen garnalen. Ooooo ik ben zo verslaafd aan garnalen. Balen.
  • En ga zo nog maar even door.

Maar ik mag naar huis YES. Direct heb ik mijn partner gebeld met het goede nieuws. Enthousiast begin ik meteen met het pakken van mijn koffer. Net zo enthousiast moet ik na ongeveer een kwartiertje alweer stoppen. Tja als je een ATG kuur hebt gehad en je hebt twee weken bijna alleen maar in bed gelegen, dan heb je niet veel conditie meer. Zeg maar gerust geen conditie meer.

Mijn laatste avondmaal in het ziekenhuis. Dit avondeten ga ik zeker niet missen! Met veel pauzes tussendoor is het mij dan toch gelukt om mijn koffer in te pakken. De verpleegster heeft voor mij alvast mijn medicijnen opgehaald bij de apotheek. Het is een tas vol.

Aangezien ik nu toch maar zit te wachten tot mijn partner er is. Kan ik net zo goed even mijn medicijnen bekijken. Dat is maar goed ook dat ik dat gedaan heb, want er zat een verkeerd medicijn bij. Gelukkig gaat de verpleegster het voor me oplossen.

Ondertussen belt mijn partner me op dat hij er bijna is. Dus bel ik de verpleging. De verpleegster komt eraan met een rolstoel. Aangezien ik zoveel spullen mee terug moet nemen (koffer, kussen, medicijnen, ballonnen, mijn grote handtas en de Aplastische Anemie) vraagt de verpleegster of ik kan lopen naar de hoofdingang. Dan gebruiken we de rolstoel als winkelwagen. Ach ja ik kan het in ieder geval proberen. Als het niet lukt kan ik altijd nog in de rolstoel gaan zitten.

Rustig in een slakken gangetje zijn we naar de hoofdingang gelopen. Met de rolstoel als houvast. Bij de hoofdingang aangekomen stond mijn lieve partner daar al op mij te wachten. O wat was ik blij dat ik hem weer zag. En dat ik eindelijk weer eens in de frisse buitenlucht kon zijn. Door de behandeling tegen de Aplastische Anemie heb ik twee weken geen buitenlucht mogen ruiken.

 

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *