Aplastische Anemie, het is weer weekend

Aplastische Anemie, Week 51/2012 deel 4

aplastische anemie mickey mouseZaterdag 22-12-2012 is een dag dat ik voor de verandering weer samen met mijn buurvrouw opgesloten zit in ons kamertje. O ja en natuurlijk met de Aplastische Anemie. Die moeten we niet vergeten. Samen vermaken we ons wel, daar niet van. Maar het verlangen naar de frisse buitenlucht is toch wel sterk aanwezig.

En dan voor te stellen dat mijn buurvrouw hier al 5 weken ligt. Jemig wat een respect heb ik voor die vrouw. Maar ja je kunt ook weinig anders. Het is of hier blijven tot het goed genoeg gaat om naar huis te gaan. Of naar huis gaan en misschien vervroegd overlijden.

Mijn partner hoorde aan de telefoon dat het weer niet zo goed gaat met mijn buurvrouw. Al dagen aan een stuk heeft ze in de middag koorts en vandaag heeft ze zelfs overgegeven. Om de buurvrouw toch een beetje op te vrolijken heeft mijn partner een ballon van Mickey Mouse voor haar meegenomen. Dit vond zij erg leuk en je zag haar opfleuren.

Terug bij de orde van de dag. De bloedwaarden. Tja ook daar kan ik vandaag weinig spannends over zeggen. Het gaat voorspoedig ik blijf uit de gevarenzone. Mijn leukocyten zijn mooi stijgende, maar dat komt voornamelijk door de prednison.

Zondag 23-12-2012 Vanaf vandaag krijg ik de prednison niet meer via het infuus, maar als pil. Vanaf morgen gaan we de prednison afbouwen. Hier is een heel schema voor opgesteld. Als je prednison namelijk te snel afbouwt is dit niet goed voor je lichaam en kun je verschillende bijwerkingen krijgen.

Als je lang prednison slikt kun je ook last krijgen van bijwerkingen. Zo ben ik al de nodige kilo’s aangekomen. Hierdoor heb ik het gevoel dat mijn buik en gezicht ieder moment kunnen ontploffen. Zo strak staat mijn huid. Zo nu en dan heb ik ook last van mijn gewrichten. Dan heb ik bijvoorbeeld steken in mijn knieën.

En de hakken van mijn voeten voelen continu als hol van binnen. Hierdoor kan ik dan ook niet lang op mijn voeten staan. Een geluk in het ziekenhuis hoef ik geen kilometers te lopen. Door mijn Aplastische Anemie mag ik namelijk mijn kamer niet af.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *