Happy Feet a la Aplastische Anemie

Aplastische Anemie, Week 49/2012

aplastische anemie happy feet

Maandag 03-12-2012 zitten we weer in het ziekenhuis. Onze eigen arts is met vakantie, maar we worden geholpen door een vriendelijke collega. Aangezien deze collega op vrijdag altijd vrij is, worden de controles van woensdag en vrijdag verplaatst naar de donderdag. Ook ziet het ernaar uit dat ik donderdag weer een transfusie nodig heb.

’s Middags worden we terug gebeld door de arts in het UMCN St Radboud. Na uitgebreid overleg is de paarden ATG (ATGAM) goedgekeurd en met spoed besteld. Aangezien dit geïmporteerd moet worden, kunnen zij niet zeggen hoelang dit gaat duren. Afwachten dus maar weer en een feestje bouwen dat we de paarden ATG erdoor hebben gekregen. Wat toch het beste is voor Aplastische Anemie.

Echt geweldig dat mijn partner zoveel moeite voor mij heeft gedaan, zodat ik de beste behandeling krijg, om mijn Aplastische Anemie te bestrijden.

Vanaf dinsdag 04-12-2012 bouwen we de Prednison af naar 15mg per dag. Wel merk ik dat door de snelle afbouw van de Prednison ik meer last van mijn gewrichten krijg. Mijn voortanden veel last hebben van kou. Als ik buiten loop en met mijn mond open inadem voel ik de kou er al op slaan. Daarnaast heb ik nog wat andere klachten.

Zoals de arts het zo mooi zei: “Je lichaam mist de Prednison”. Ofwel ik heb afkick verschijnselen, doordat ik zo lang aan de Prednison heb gezeten en het nu ineens misschien wel iets te snel afbouw.

Donderdag 06-12-2012 is het bedje voor de trombocyten transfusie al besteld voor me. Na de controle bleek ook zoals verwacht dat ik een transfusie nodig had. Gisteren was ik net Happy Feet. Ik had last van mijn heupen als daar druk op kwam te staan, waardoor ik liep als een Aplastische Anemie pinguïn. Mijn partner heeft me de hele dag Happy Feet genoemd. We konden er ook wel om lachen en o wat had iedereen een medelijden met me als ik weer ging lopen.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *