Aplastische Anemie, een vreugdedansje

Aplastische Anemie, Week 05/2013

aplastische anemie geactiveerde trombocytenMaandag 28-01-2013 zijn mijn bloedwaarden goed. Voor mijn doen dan. Goed zijn ze nog lang niet. Als de Aplastische Anemie onder controle is, dan zijn mijn bloedwaarden goed. Maar de bloedwaarden zijn wel redelijk stabiel te noemen. Mijn HB zakt nog steeds, maar langzaam. Mijn leukocyten zijn ondanks dat ze te laag zijn en ik in de dip zit gelijk gebleven. Mijn trombocyten, daar heb ik vorige week woensdag nog een transfusie voor gehad dus dat zit wel goed.

Woensdag 30-01-2013 heb ik het even helemaal gehad. Ik baal ervan dat er geen duidelijke vooruitgang is. Wetende dat het drie maanden tot één jaar kan duren voordat ze kunnen zeggen of de behandeling is aangeslagen, ben ik er toch even klaar mee. Ik ben er klaar mee dat ik van die vervelende bijwerkingen heb. En ik ben er vooral klaar mee dat mijn voeten zo zeer doen. Zo zeer dat ik niet lang stil kan staan op mijn voeten.

Maar goed ik zal door moeten. Op dit soort momenten is het fijn dat mijn partner altijd voor mij klaar staat. Samen praten we er over en lukt het hem al snel om mij het allemaal weer positief in te laten zien. Zo kan ik de Aplastische Anemie weer even een plaatsje geven.

Vrijdag 01-02-2013 zou een transfusiedag worden. De afgelopen tijd had ik telkens op de zevende tot uiterlijk de negende dag een transfusie trombocyten nodig. Vandaag is de negende dag. Goed voorbereid ga ik naar het ziekenhuis. Puzzelboekje en Ipad mee. Bij de vervangende arts aangekomen, verteld hij mij mijn bloedwaarden.

WAT, nee dat kan niet!!! Mijn trombocyten zijn nog steeds hoger dan de transfusiewaarden. Zelfs hoog genoeg om het weekend zonder transfusie door te kunnen. Wow dat is echt goed nieuws. Dit had ik echt even nodig. In gedachten maak ik dan ook even een vreugdedansje! De arts kijkt nog even naar mijn voeten. De pijn die ik in mijn voeten heb komt nog steeds van de prednison. Dit zou dus wel minder moeten gaan worden in de komende tijd. Gelukkig komt die pijn in mijn voeten niet van de Aplastische Anemie, maar van de prednison.

Wat betreft mijn andere klachten zoals bijvoorbeeld het brandende gevoel in mijn benen en armen na het douchen… Tja daar moet ik mee leren leven. Dat komt door de ciclosporine. En die zal ik toch echt nog lang moeten slikken. Maar goed, ik hoef vandaag geen transfusie. Ik ben benieuwd wat mijn waarden maandag zullen zijn.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Aplastische Anemie, een vreugdedansje

  1. ik kan mij voorstellen dat je een flink van baalt,
    het kan lang duren voordat je kuur aanslaat. ik zou je in contact met andere lotgenoten kunnen brengen, laat dit maar weten als je dit zou willen.
    veel sterkte en lieve groet
    andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *