Aplastische Anemie, een cadeautje

Aplastische Anemie, Week 04/2013

aplastische anemie t-shirt

Maandag 21-01-2013 hebben we samen een heerlijke vrije dag. Sterker nog we hebben eindelijk weer eens een echt weekend gehad. Wat hebben we daarvan genoten. Twee vrije dagen achter elkaar. Geen Aplastische Anemie voor twee dagen!

Dinsdag 22-01-2013 komt er een pakketje binnen. Vol spanning maak ik het open. COOL het is mijn t-shirt. Mijn partner heeft namelijk een t-shirt voor mij besteld. Helemaal vanuit Amerika. Een speciaal t-shirt (zie foto) voor Aplastische Anemie. Ik ben er zoooo blij mee.

Woensdag 23-01-2013 mag ik weer naar Nijmegen. Na het doorgeven van alle rottige klachten die ik heb krijg ik nog een lichamelijk onderzoek. Dit houd in dat ze naar mijn longen luistert. Mijn lichaam bekijkt of er blauwe plekken of petechiën zitten.

Mijn trombocyten zitten nog net boven de transfusiegrens. Dus wil de arts gaan bellen met het ziekenhuis bij mij in de buurt. Voordat zij gaat bellen vertel ik haar dat mijn arts daar afwezig is de komende dagen in verband met een congres. Verward kijkt de arts mij aan. “Weet je dat ook al van je arts?” Ja dat heeft hij mij verteld.

Aangezien mijn waarden maar net boven de grens liggen, stel ik voor om vandaag in Nijmegen de transfusie te doen. Dit vindt de arts een goed idee en zij besteld meteen de trombocyten.

Mijn leukocyten zijn niet verder gedaald, maar ook niet gestegen. Die dip waar ik in zit, heeft dus nog geen vooruitgang geboekt. Gelukkig ook geen achteruitgang. Het blijft afwachten, hoe frustrerend het ook is. Maar het feit dat ze niet verder gedaald zijn is al heel erg positief.

Verder mag ik stoppen met de fosamax. Dit is een pil die ik 1keer per week moest slikken. Het nadeel van die pil is dat je dan een half uur rechtop moet zitten / staan. Anders is de kans groot dat de pil aan de wand van de slokdarm blijft kleven. Ook mocht ik dan een half uur niet eten. Wel wordt de ciclosporine iets verhoogt. Nou ja als het dan ook beter gaat werken, dan vind ik het best.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *