Aplastische Anemie, dilemma

Aplastische Anemie, Week 07/2013 deel 2

Aplastische Anemie, ballon beerWoensdag 13-02-2013 is er geen vooruitgang. Vannacht ben ik de twee zakjes erytrocyten (rode bloedcellen) gewoon weer verloren en ligt mijn HB weer ongeveer net zo laag als toen ik gisteren in het ziekenhuis kwam. Dit ziet er niet veelbelovend uit.

Ach stoppen ze er toch gewoon weer twee zakjes in. Vandaag zijn mijn trombocyten (bloedplaatjes) ook aan de lage kant en krijg ik daar ook een zakje van. Daarnaast komt er vandaag een andere arts langs om eens te kijken of die de oorzaak kan vinden. Jemig Aplastische Anemie en complicaties. Dit is echt niet leuk.

Donderdag 14-02-2013 is het Valentijnsdag. Zucht, alweer een feestdag in het ziekenhuis. Mijn eigen arts is vandaag niet aanwezig. Aangezien mijn HB 0.3 punten boven de transfusiewaarde zit krijg ik maar één zakje erytrocyten. Ik geef nog aan dat ik dat wel erg weinig vind. Maar er is wel extra besteld dus mocht ik er ’s avonds nog een nodig hebben dan is het er snel. Dat geeft me een geruststellend gevoel. ’s Avonds komt mijn partner mij verrassen met diverse cadeautjes voor Valentijnsdag. Wat een schat is het toch.

Vrijdag 15-02-2013 heeft het nieuwe medicijn dat ik sinds dinsdag slik nog niets geholpen. De artsen staan voor een dilemma. Ondertussen bekijkt de vierde arts mijn dossier en is er iedere dag overleg geweest met de artsen in Nijmegen. Dilemma!

Om rust te creëren gaan de artsen me kunstmatig in de overgang brengen. Zoals de artsen dat zo mooi zeggen: “Dan kom je helemaal droog te staan”. Op deze manier krijgen we rust en hebben we een half jaar de tijd om te gaan bedenken hoe we nu verder moeten. De hoop is dat ik in dat half jaar met betrekking tot mijn Aplastische Anemie voldoende aansterk. Zodat ik daarna weer over kan op normale anticonceptie zonder problemen.

Het nieuwe plan wordt meteen in werking gezet en ik moet meteen met die andere medicatie stoppen. Aan het begin van de avond krijg ik een spuitje in mijn buik om me in de overgang te brengen. Het afwachten of dit gaat werken is weer begonnen.

Zaterdag 16-02-2013 heb ik gelukkig nog maar weinig klachten van de overgang. Wel is mijn HB nog minder dan gisteren. Dat is natuurlijk ook logisch, aangezien ik gisteren maar één zakje rode bloedcellen heb gekregen. Vandaag worden er weer twee zakjes besteld in Nijmegen. Omdat mijn zakjes bloed bestraald moeten worden, worden deze in het UMC in Nijmegen besteld.

Zondag 17-02-2013 zijn de twee zakjes er alweer uit. Even rekenen: in 1 zakje zit minimaal 250ml. 2 zakjes is dus 500ml. Dat is dus een halve liter wat er bijna dagelijks in en uit mijn lichaam loopt. Dat is echt extreem veel! Vandaag krijg ik ondanks dat mijn bloedwaarden zo laag zijn toch maar één zakje erytrocyten (rode bloedcellen) en één zakje trombocyten (bloedplaatjes).

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Aplastische Anemie, dilemma

  1. van deze berichten wordt je niet vrolijk meid.
    hoe nu verder he. misschien staat een ATG kuur toch aan, je weet het nooit.
    ik denk aan jullie , sterkte andrea

  2. Claudia says:

    Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen of de ATG wel of niet aanslaat. Het blijft vol spanning afwachten. Bedankt voor je steun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *