De uitslag is binnen!

Aplastische Anemie, Week 45/2012

aplastische anemie UMC St Radboud

Maandag 05-11-2012 Vandaag is mijn partner vrij en dus gaan we samen naar het ziekenhuis voor de controle. We lopen naar het laboratorium toe voor de bloedafname. Bij het laboratorium beginnen ze me te kennen, dat is geen goed teken. Ik denk dat ik hier te vaak kom. Hihi.

Dat ik daar vaker kom hoor ik ook iedere keer, zodra ze mijn armen zien. Daar zitten natuurlijk wel de sporen van het 3keer per week prikken en afwisselen van arm heeft weinig zin als je die sporen wilt verstoppen.

Na het ondertussen zo bekende bloedprik / koffie / thee,  moment lopen we naar de arts. Ondertussen zijn de welbekende uitlopende spreekuren een feit en is het niet meer zo dat ik door moet lopen zodra ze mijn naam horen. Dat is natuurlijk een goed teken, want het houdt in dat mijn bloedwaarden nu wel goed zijn. Met goed bedoel ik dus uit de gevarenzone.

In de spreekkamer zien wij een arts zitten met een grote glimlach op zijn gezicht. De uitslagen zijn binnen. Meteen erachteraan wordt zijn gezicht weer serieuzer. Het nieuws is niet zo heel erg goed. U heeft inderdaad een zeldzame ernstige ziekte. De ziekte heet Aplastische Anemie. Aplastische Anemie  treft slechts 2 op de 1.000.000 mensen. Er volgde een uitleg over de ziekte.

Omdat het om een zeldzame ziekte gaat en het ziekenhuis waar ik onder behandeling sta niet genoeg ervaring heeft met Aplastische Anemie, gaat alles in overleg met het UMC St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Zij zullen voor u een behandelplan op gaan stellen. Tot die tijd blijft u hier onder controle en mochten er transfusies nodig zijn, dan kunt u ook hier terecht.

Dezelfde middag werd er nog gebeld vanuit het UMC St Radboud uit Nijmegen. Maandag 12-11-2012 kunt u terecht voor een intake afspraak.

Woensdag 07-11-2012 en vrijdag 09-11-2012 waren de standaard controledagen. Dus Bloedprikken, thee drinken en naar de internist. De bloedwaarden waren nog steeds uit de gevarenzone en dus weer op naar huis.

 

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *