De taxi is er

 Aplastische Anemie, Week 44/2012

aplastische anemie beenmergbiopt

Woensdag 31-10-2012 Eerst maar eens de zorgverzekeraar bellen. Het is nog in behandeling, we kunnen u nog niet vertellen of het wel of niet goedgekeurd is. Afwachten dus… Mijn partner is vandaag met mij meegegaan voor de controle.

Dus bloedprikken, koffie/thee drinken, naar de internist. Mijn bloedwaarden waren allemaal buiten de gevarenzone en dus konden we weer op huis aan. We hadden eigenlijk ook niet anders verwacht met zo’n hoge dosering prednison.  Dus moet ik vrijdag weer terug komen.

Donderdag 01-11-2012 Mijn partner had ondertussen mijn contactpogingen met de zorgverzekeraar van me over genomen. Het taxivervoer was erdoor, maar het solo vervoer nog niet. Ondanks dat dit toch echt wel héél belangrijk is. Als ik namelijk met zieke mensen vervoerd word, kan ik ook ziek worden. Als ik ziek word heb ik alleen een groot probleem!

Mijn partner heeft voor mij het taxibedrijf gebeld. Na een lang gesprek met een vriendelijke dame van het taxibedrijf, heeft mijn partner het solo vervoer geregeld. Ondanks dat de zorgverzekeraar nog niet akkoord was. Want ik zou toch naar het ziekenhuis moeten.

Laten we hopen dat de zorgverzekeraar akkoord gaat met solo vervoer, anders komen de extra kosten voor onze eigen rekening. Maar dat zien we dan wel weer. Mijn gezondheid gaat tenslotte voor alles.

Vrijdag 02-11-2012 De taxi is er… Op naar het ziekenhuis. Tijdens de rit rijden we door een prachtig stukje natuurgebied. De bladeren aan de bomen zijn al aan het verkleuren. Dit zorgt voor een geweldige kleurenpracht, waar ik dan ook echt van geniet.

In het ziekenhuis aangekomen ga ik weer eens hetzelfde ritueel afleggen. Eerst rechtsaf, dan linksaf. Nummertje trekken en wachten op mijn beurt. Bloedprikken en lekker een bakkie thee gaan drinken. Stiekem hoopte ik iedere dag al dat de uitslagen binnen waren. Helaas ook vandaag was dit niet het geval. De bloedwaarden daarentegen waren wel goed genoeg om weer naar huis te mogen.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *