Dag 2 ATG kuur tegen Aplastische Anemie

Aplastische Anemie, Week 50/2012 deel 5

aplastische anemie ballon bloem

Zaterdag 15-12-2012 om 07:00u begint dag 2 van de ATG kuur tegen de Aplastische Anemie. De nachtdienst neemt om 07:00u als eerste bloed af. Dit is nodig om te kunnen bepalen of mijn trombocyten hoog genoeg zijn. Als mijn trombocyten namelijk te laag zijn, moet ik eerst weer een transfusie hebben.

De trombocyten waren weer te laag, dus het zakje appelsap is alweer besteld. Even afwachten tot ze binnenkomen.

Om 12:00u zitten de trombocyten in mijn lichaam, heb ik de hoge dosering prednison gehad en kan er weer gestart worden met de ATG. Het gevecht tegen de Aplastische  Anemie kan weer worden gestart! Net als gisteren, gaat het goed met me.

Vandaag komen mijn ouders op visite. Ook zij staan ervan versteld hoe goed ik eruit zie (naar omstandigheden dan). Ondertussen loopt de ATG rustig door en staan de verpleegkundigen er nog steeds van versteld dat ik er geen bijwerkingen van heb. Het is al 14:45u dus ik mag niet klagen.

Als mijn partner ’s avonds ook weer van de partij is, gaan mijn ouders samen met mijn partner een hapje eten. Na het eten zie ik daar een grote bloem aankomen. Ik lig helemaal dubbel. Krijg een big smile op mijn gezicht. Nu hebben mijn ouders samen met mijn partner weer zo’n grote ballon meegenomen (uiteraard eerst desinfecteren voor deze de kamer op mag). Straks krijg ik hier nog een ballonnentuintje a la Aplastische Anemie.

De avond valt en ik lig rustig in mijn bedje. Te wachten tot de afloop van de paarden ATG (ATGAM). Samen met mijn partner hebben we het over het feit dat ik er weer fluitend doorheen fiets. Dankzij mijn partner krijg ik nu de paarden ATG. Jemig wat ben ik hem hier dankbaar voor, dat hij hier zoveel moeite voor heeft gedaan. Dat hij zich zo verdiept heeft in de bloedziekte Aplastische Anemie.

Ook dag twee van de ATG kuur is goed verlopen. Rond 01:00u zit de ATG in mijn lichaam en wordt er nog wat bloed afgenomen. De trombocyten zijn hoog genoeg, dus ik kan gaan slapen.

 

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *