Aplastische Anemie, alweer trombocyten

Aplastische Anemie, Week 14/2013

aplastische anemie trombocytenDinsdag 02-04-2013 ben ik weer voor controle in het ziekenhuis. Aangezien mijn leukocyten zo laag zijn draag ik sinds vorige week een mondkapje. Door het gebruik van een mondkapje verklein ik de kans op het krijgen van bijvoorbeeld de griep. Leuk is het niet, maar wel erg belangrijk om de kans op ziektes te beperken.

Trombocyten voor de zoveelste keer.

Bij het bloedprikken word ik dan ook telkens raar aangekeken. Vorige week hoorde ik zelfs twee mannen tegen elkaar zeggen dat wat ik had waarschijnlijk besmettelijk zou zijn. Nou het is juist andersom. Jullie gekuch is besmettelijk voor mij.

Jemig mijn trombocyten liggen nu al op de transfusiewaarde. Dit is wel heel erg snel gegaan. Dat wordt morgen weer terug naar het ziekenhuis. Maar weer een zakje trombocyten (bloedplaatjes) in mijn lichaam laten pompen.

Woensdag 03-04-2013 heeft de verpleegster er moeite mee om een goede plek in mijn handen te vinden waar ze het infuus kan prikken. Na lang kijken en op mijn handen kloppen, haalt ze er een collega bij. Uit angst dat er weer verkeerd geprikt wordt, geef ik aan dat ze ook wel in mijn elleboogholte mag prikken. Het zijn alleen maar trombocyten die ik krijg en die lopen er binnen een half uur in. Daarna nog even spoelen en dan ben ik alweer klaar.

De collega van de verpleegster kijkt naar mijn handen en besluit om inderdaad in mijn elleboogholte te laten prikken. De aderen op mijn handen zijn namelijk niet goed zichtbaar.

Vrijdag 05-04-2013 is een snelle check. Mijn bloedwaarden zijn nog steeds te laag maar niet verder gedaald. Mijn trombocyten zijn netjes, maar dat kan ook niet anders. Daar heb ik woensdag nog een transfusie voor gehad. Maandag wordt de beenmerg biopt gedaan. Ondanks dat ik het al twee keer eerder heb meegemaakt blijf ik het spannend vinden…

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Aplastische Anemie, alweer trombocyten

 1. Sandy says:

  Heftig zeg…ik denk aan je xx

 2. martin sterk says:

  Hoi Claudia

  Wat ik lees op je website komt me heel erg bekent voor.
  Ik her namelijk ook AA gehad en heb een beenmerg transplantatie ondergaan.
  Het gaat nu gelukkig erg goed met me dus ik wil je graag een hart onder de riem steken.
  En je vooral veel sterkte wensen en geef de moet niet op vecht door.

  Groetjes.

  Martin Sterk

  • Claudia says:

   hoi Martin,

   Allerleerst wil ik je bedanken voor je steun. Dat doet me goed.
   Is het lang geleden dat je een beenmergtransplantatie hebt gehad? Ik heb gehoord dat dat een heftige behandeling is… Ben blij te lezen dat je je nu goed voelt.

   Groetjes Claudia

 3. Mike says:

  Hey Meissie,
  Ik weet oh zo goed dat je het er af en toe heel moeilijk mee hebt, maar onthoud: Elke naald in je lijf en elke behandeling, elke controle en al het geduw en getrek aan je is allemaal TEGEN de AA. Ik ben trots op je en weet dat ik altijd vlak naast je sta om eventjes die schouder te bieden als je er doorheen zit.

  Kop op meissie.. we redden het …

  • Claudia says:

   Hey Lief,

   Ja die schouder zal ondertussen vast al doorweekt zijn van al die momenten dat ik daarop uitgehuild heb… 🙂 en o wat ben ik blij met die schouder en wat ben ik blij met jou.

   Lieverd ik weet dat het voor jou ook zwaar is. Maar Samen staan we sterk, Samen komen we hier doorheen. Bedankt voor alles wat je voor me doet.

   Kusss

 4. martin sterk says:

  Hoi Claudia.

  De stamcel en beenmerg transplantarie was op 29 november 2011.
  Het is een hele zwaar behandeling en het herstel duurt lang.
  Ik ben behandeld in het VU ziekenhuis in Amsterdam.

  Bij mij sloeg de ATG kuur niet aan en was dit de enige mogelijkheid.
  Ik had net zo als jij regelmatig bloed en trobocyten nodig.
  Gelukkig gaat het nu goed met me want er kan nog steeds afstoot komen.
  Dit kan tot ongeveer twee jaar na de transplantatie .
  Dus 29 november kan ikeindelijk pas zeggen het over is.

  Ik lees dat je weer een ATG kuur moet onder gaan.
  Veel sterkte

  Martin Sterk

  • Claudia says:

   Hoi Martin,

   Het is nog niet zeker dat ik weer een ATG kuur moet ondergaan. De artsen willen nog een paar weken afwachten. Erg spannend dus. Ik ben blij voor je dat het nu goed met je gaat en hoop voor je dat dat zo blijft. Voor jou is het ook een spannende periode of je stamceltransplantatie niet afstoot.

   Bedankt voor je steun en ook voor jou veel sterkte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *