12-12-2012 Opname behandeling Aplastische Anemie

Aplastische Anemie, Week 50/2012 deel 2

aplastische anemie bloedbuisjesWoensdag 12-12-2012 is echt zo’n datum waarop mensen bijvoorbeeld gaan trouwen. 12-12-2012 is voor mij de dag dat ik opgenomen word in het UMCN St Radboud ziekenhuis in Nijmegen, voor een behandeling gericht op Aplastische Anemie.

In alle vroegte stappen we in de auto. Het sneeuwt flink en ik probeer te genieten van dit mooie weer. Er ligt ondertussen al zo’n 10 centimeter sneeuw. Na een lange rit van zo’n drie uur (i.p.v. de gebruikelijke 1:10u) komen we eindelijk aan bij het ziekenhuis.

Een beetje onwennig en zoekende lopen mijn partner en ik samen naar de afdeling Hematologie. Ik meld me bij de balie en een vriendelijke dame wijst ons de weg naar het dagverblijf. Daar mogen we wachten tot we opgehaald worden door een verpleegkundige.

Samen met de verpleegkundige lopen we naar een kamertje toe. Hier zullen de eerste onderzoeken plaats gaan vinden. Voor de verandering mag ik weer wat bloed afstaan, zodat ze kunnen kijken hoe mijn Aplastische Anemie bloedwaarden zijn. Daarnaast worden er kweekjes afgenomen, om te kijken of ik bacteriën bij me draag.

De zaal arts komt zichzelf voorstellen en stelt nogal wat vragen om mijn situatie duidelijk te krijgen. Daarna mag ik naar mijn kamer. De kamer waar ik de komende weken zal gaan verblijven, te samen met mijn Aplastische Anemie. Hoelang precies weten we niet. Dat heeft te maken met de snelheid van mijn herstel na de ATG kuur. De verpleegkundige verteld ons de regels die gelden op de kamer.

  • Geen bloemen of planten
  • Geen fruit
  • Alles moet gedesinfecteerd de kamer binnen
  • Als er iets op de grond valt, mag ik het absoluut niet oprapen
  • Ik mag absoluut niet van de kamer af
  • En ga zo nog maar even door

Nu is het afwachten op de bloeduitslagen. In de tussentijd pakt mijn partner mijn koffer uit en maken we kennis met mijn nieuwe buurvrouw.

Als de bloeduitslagen binnen zijn, blijken mijn trombocyten te laag te zijn en wordt er meteen een zakje besteld. Mmm lekker weer een zakje appelsap. Dit zakje bevalt iets minder goed en ik begin jeuk te krijgen. De jeuk gaat over in bultjes en dus krijg ik een spuitje tegen de allergische reactie. Probleem ook weer opgelost.

Op naar dag twee.

 

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *