Aplastische Anemie, 10 kilo

Aplastische Anemie, Week 01/2013 deel 2

aplastische anemie weegschaalDonderdag 03-01-2013 word ik om 09:00u al gebeld door de persoon van de ziektekostenverzekeraar. Ze zijn akkoord met de uitbreiding naar Nijmegen. Gelukkig maar. Mijn complimenten voor deze persoon. Hij heeft het erg snel opgelost.

Vandaag ben ik één week thuis. Jemig wat is die week snel voorbij gegaan. Naar omstandigheden gaat het best goed met me. Wel ben ik nog steeds erg snel moe en heb ik nog veel pijn in mijn gewrichten. Vooral in mijn voeten.

Vrijdag 04-01-2013 mag ik met de taxi naar het UMC in Nijmegen. De arts in Nijmegen is erg tevreden met het verloop van mijn ziekte Aplastische Anemie. De controles zijn goed. Nu kan ik langzaamaan weer gaan werken aan het opbouwen van mijn conditie en kracht. Aangezien die tien kilo niet alleen van het vocht komt, ga ik daar vanaf vandaag ook hard aan werken.

De arts vermoed dat ik de dip al gehad heb. Ze feliciteerde me zelfs. Om dit zeker te weten moet ik eerst de prednison afgebouwd hebben. Vrijdag 11-01-2013 ben ik van de prednison af en dus maken we een nieuwe afspraak op maandag 14-11-2013.

Zaterdag 05-01-2013 ben ik helemaal in mijn hummetje. Het zou toch geweldig zijn als ik geen dip meer mee hoef te maken. Niet helemaal geïsoleerd thuis hoef te zitten. Niet met mondkapjes hoef te werken. Wel gewoon mag stofzuigen en stoffen en ga zo maar door.

Mijn partner brengt me weer terug in de realiteit. Wacht nu eerst maar eens af wat er gebeurd als je gestopt bent met de prednison. Prednison onderdrukt namelijk veel van de symptomen die horen bij Aplastische Anemie. Ja daar zit wel wat in.

Zondag 06-01-2013 heb ik zo’n zin om uit eten te gaan. Gewoon weer eens lekker onder de mensen zijn. Helaas mag dat voorlopig nog niet. Nu heb ik één geluk. Mijn partner kan heerlijk koken. Dus genieten van eten lukt toch wel.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *