64e transfusie

Aplastische Anemie, Week 28/2013 deel 2

aplastische anemie cadeau infuuspaalDonderdag 11-07-2013 word ik al weer vroeg gewekt voor de eerste controles. De eerste controles zijn naar omstandigheden goed. Rond 13:00 uur komt daar mijn 36e zakje trombocyten (bloedplaatjes) aan. Zodra alle trombocyten (bloedplaatjes) erin zitten wordt de 26e packed cell (erytrocyten / rode bloedcellen) eraan gehangen. In februari heb ik twee zakjes plasma gehad en dat brengt het totaal op 64.

In de middag komt een anesthesist een infuus in mijn linkerhand zetten. Wanneer het infuus in mijn hand zit en de transfusie klaar is, wordt ik alweer opgehaald om naar de KNO-arts te gaan. Bij de KNO-arts aangekomen mag ik gelijk naar binnen. Op deze manier ontwijk ik alle wachtende mensen in de wachtkamer en is de kans op het krijgen van infecties kleiner. Uiteraard heb ik wel mijn mondkapje voor.

De KNO-arts onderzoekt mijn oor en de pijnlijke plek achter mijn oor. Alles ziet er goed uit. Omdat ik toch zo veel pijn achter mijn oor heb besluit de KNO-arts om een CT-scan te laten maken. Weer word ik opgehaald en dit keer wordt ik naar de röntgenafdeling gebracht voor een CT-scan.

Na het maken van de CT-scan mag ik weer terug naar de KNO-arts. Ondertussen is het al na 17:00 uur en erg rustig op de poli. Op de CT-scan zijn geen ernstige dingen te zien. Er zit een heel kleine ontsteking, maar dat zou met antibiotica weg moeten gaan. Antibiotica krijg ik al dus dat moet goed komen.

Vrijdag 12-07-2013 ligt mijn infectiewaarde te hoog. Mijn leukocyten zijn wel iets gestegen. Wat zou het toch mooi zijn als ik langzaam uit die dip zou kruipen. Aan het einde van de ochtend ga ik verhuizen. Dan ga ik van de spoedopname naar de interne afdeling. Dus koffer pakken, mondkapje op en hup naar de afdeling…

Op de afdeling aangekomen, word ik vriendelijk begroet. Ja ook hier ben ik ondertussen een bekend gezicht. De controles worden gedaan en dan heb ik even rust. Weer in isolatie is dit de kamer waar ik de komende tijd zal gaan verblijven.

Het weekend verloopt rustig. De standaard controles worden gedaan, maar daar blijft het bij. Gelukkig heb ik geen hoge koorts meer. Om de koorts te verlagen slik ik wel nog drie keer per dag 2 paracetamol.

This entry was posted in Aplastische Anemie Dagboek and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *